Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2014 15:43 - Обувки за бягане и как да направим правилния избор?
Автор: reviews Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.08.2014 15:44


Въпросът за това как да изберем маратонки винаги развълнува хората, практикуващи всякакъв спорт.

image

Това касае малко ключови нещица, които трябва се да знаят, е защо има специални обувки за тичане и до колко има различия помежду им. Отговорът се крие във факта, че човеците имат различни крака, походки, телесно тегло, както и разнотипен начин на работа (продължителност, цели и т.н.). Следователно, отделните хора се нуждаят от подходящи обувки, които да бъдат в състояние, когато спортуват да сведат до минимум на риска от нараняване, да се увеличи чувството на комфорт и да се извлече максимална полза от удобството.

Препоръчващо е да се допитате с ортопеди или професионалист, който да ви даде помощта си в избора си, като маратонките не трябва да бъдат подбрани по цвят и как те изглеждат, а по това, което носи комфорт и да се възползвате когато ги носите. Бъдете наясно, че маратонки за пичове и мадами се различават - поради различията в биомеханиката и телесно тегло. Не губете куража от височайшите цени на тези мъжки или дамски обувки, защото те са на стойност калкулирана до последното пени и тази възвръщаемост на инвестициите която правите, ще ви предпази от травми и ще удължите времето в годината през което ще ги носите, по всяко време можете да влезете за да спортувате и по този начин ще се донесат по-добри резултати.

За да изберете не подходящия вид на маратонките е важно да се знае какъв вид крак имате.

У дома можете да направите това с помощта на метода на отпечатъците. За да се прилага метода, трябва да има съд с вода, с която да се намокри крака и парче хартия, на която да се отпечата. След като приключите с експеримента и имате отпечатък от крака си, трябва да се анализира резултатът. В болшинството случаи, възможностите са три - ниско стъпало (плосък крак), нормален крак и крак с висок свод.

Нормални крака - Това е най-често срещаният тип на крак. Ако имате такъв крак това означава, че имате нормална пронация. Хората с нормален крак имат ефективен степинг и могат да работят с широк спектър на обувки. Ако са по-големи и имат нормален крак тогава е необходимо да обърнете насоките към обувки, осигуряващи допълнителна стабилност. Хората с по-малка маса на тялото своевременно трябва да обърнат внимание на обувките, предоставящи неутрална подплънка без допълнителна стабилност.

Плосък крак - Този тип на крак е по-рядко срещан. Характерно за него е, че в ранната детинска възраст е успешно лечимо с ортопедичните стелки и корекцията е възможна. Ако имате такъв крак това означава, че имате нужда от дамски или мъжки обувки, които позволяват откриването на глезена по време на движение, и по този начин се постига намаляване на напрежението в краката.

Крак с високия свод - Тази е най-редкия тип стъпка, но ако имате такъв, това означава, че имате индерпретация. Индерпретация - това означава, че товарът пада на външната страна на стъпалото и пръстите и палеца ви и не играе основна роля, както при хора с нормални крака. В подножието не се огъва достатъчно, за да поема товара при ускоряване. В този случай имате нужда от мъжки или дамски обувки с допълнително уплътнение (омекотяване).


Тагове:   маратонки,   обувки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reviews
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 42929
Постинги: 15
Коментари: 1
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930